Taalniveautest

Ben je op zoek naar een betrouwbare onlinetest om je niveau in het Nederlands, Engels of Frans te meten? Ben je benieuwd of je vaardigheden in deze talen zwak of eerder sterk zijn?

Test je niveau met onze gratis onlinetest!

De Nederlandse Academie biedt je taalniveautesten aan die SNEL en GRATIS zijn. Je zal er eindelijk achter komen of je nu een beginners-, tussen- of gevorderd niveau hebt. Ons team van de Nederlandse Academie verbetert jouw test en stuurt je persoonlijk een e-mail met de resultaten. Met behulp van het resultaat van je taalniveautest Nederlands, Engels of Frans kunnen we je het lesprogramma aanbieden dat het beste met jouw noden overeenstemt.

Evaluatietesten Nederlands

Evaluatietesten Engels

Evaluatietesten Frans

De verschillende taalniveaus

Onderstaande tabel toont je een samenvatting van de verschillende taalniveaus volgens de schaal van het ERK (Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen).

Gevorderd niveau

C2

Je begrijpt zonder moeite alles wat je hoort of leest. Je geeft feiten en argumenten van verschillende schriftelijke of mondelinge bronnen weer door ze samen te vatten. Je drukt je heel spontaan, vlot en precies uit.

C1

Je begrijpt een uitgebreid gamma aan lange, verklarende teksten en je begrijpt impliciete betekenissen. Je drukt je spontaan en vlot uit zonder te vaak je woorden te moeten zoeken.
Je gebruikt het Nederlands op een efficiƫnte en soepele manier in je sociale, professionele of academische leven.

Tussenniveau

B2

Je begrijpt de belangrijkste inhoud van concrete of abstracte onderwerpen in een tekst of in een ingewikkeld gesprek. Je communiceert met veel spontaniteit en gemak.

B1

Je kan je plan trekken in de meeste situaties die je kunnen overkomen als je op reis bent in een streek waar Nederlands de voertaal is. Je kan praten over een gebeurtenis, een ervaring of een droom.

Basisniveau

A2

Je begrijpt eenvoudige uitdrukkingen en je wisselt basisinformatie uit door gebruik te maken van schoolse woordenschat.

A1

Je begrijpt basisuitdrukkingen. Je kan jezelf of iemand anders voorstellen. Je kan op een eenvoudige manier communiceren als je gesprekspartner traag en duidelijk spreekt.

Beginnersniveau

A0

Je hebt geen enkele kennis van de taal. Beginners kunnen in twee groepen worden ingedeeld:

  • Volledige beginners die nog nooit met het Nederlands in contact zijn gekomen.

  • Herintreders die al contact hebben gehad met het Nederlands op een passieve manier of die de taal eerder hebben geleerd.

Wat moet ik doen nu ik mijn taalniveau ken?

Naar gelang van je resultaten zal de Nederlandse Academie je een lesprogramma Nederlands kunnen aanbieden dat optimaal aangepast is aan jouw noden.

Contact opnemen met de Nederlandse Academie